Lečenje stafilokoknih oboljenja (staphylococcus)

Tokom nekoliko poslednjih decenija kod stafilokoka je registrovana rezistencija na gotovo sve antibiotike. Zbog toga ja najbolje da se terapija stafilokoknih oboljenja određuje na osnovu rezultata antibiograma, a u slučaju teških oboljenja izazvanih multirezistentnim sojevima stafilokoka preporuka je da se koriste kombinacije antibiotika sa sinergističkim dejstvom.

Staphylococcus aureus
Staphylococcus epidermidis
Staphylococcus saprophyticus
Stafilokoke • Rod Staphylococcus

5 одговора на „Lečenje stafilokoknih oboljenja (staphylococcus)“

 1. Pronađena mi je STAPHYLOCOCCUS SAPROPHYTICUS bakterija u brisu rane na kulturu.na nozi (potkoljenica), prije je bila i proteus miribalis koje više nema,poslije više od tri godine.Antibiogram je ovakav:Penicillin:R, Oxsacillin:R, Eritromycin;S, Vamkomicin:S, Hovobiocin:R, Gentamyicin:S, Trimethropin-sulf:S, Klaritromicin:S, Tetraciklin:S,ali sam alergičan na pennicillin.

 2. Prije nekoliko godina sam imala upalu uha i tom prilikom mi je vrseno tkz.ispiranje usiju.
  Mislim da sam tada dobila neku infekciju jer su ubrzo pocele da me svrbe usi.Prosle godine mi je u brisu nadjen znatan broj STRAFILOKOKA i nesto glivica.Koristila sam GENTAMICIN krace vrijeme ali mi nije puno pomogao.Sada povremeno koristim HIDROSEPT i manje me svrbi ali mislim da mi se siri po citavoj skoljki vani jer mi je koza na dodir hrapava.
  POZDRAV!!!!!

  1. BORAX je najbolji mineral za gljivice (ukapanje u uho i oralni unos) !
   Srebrna voda sigurno moze da pomogne ukapanjem u usi ( 5 -6 kapi )

Затворено за коментаре.