Krv u spermi (ejakulatu) • Hematospermija

Krv u spermi (hematospermija) je pojava koja može biti veoma zastrašujuća, ali uzrok je često benigan odnosno ne mora uvek predstavljati posledicu ozbiljnog poremećaja reproduktivnog sistema. Kod mlađih muškaraca uzrok krvarenja usled čega se vidi krv u spermi vrlo brzo prolazi.

Uopšteno o simptomu
Uzroci

Urinarna infekcija
Povreda ili hirurška intervencija
Opstrukcija urinarnih kanala
Tumori i polipi
Oštećenje krvnih sudova
Preostali uzroci

Povezani simptomi
Ispitivanje uzroka
Kako lečiti krv u spermi

Uopšteno o simptomu

Spermu čine spermatozoidi (poreklom iz testisa) i hranjiva tečnost koju produkuje prostata i druge polne žlezde. Put sperme od testisa do spoljašnje sredine je prilično dugačak i na tom putu se nalaze pomoćne polne žlezde koje luče pomenutu hranjivu tečnost. Postoje neki slučajevi u kojima iz nekih razloga dolazi do oštećenja okolnih krvnih sudova duž ove trase zbog kojih se mogu javiti krvarenja a samim tim i krv u spermi ili ejakulatu.

Obično krv u spermi nestane nakon nekoliko dana bez ozbiljnih posledica. Kod muškaraca koji imaju 40 i više godina najčešći uzrok pojave krvi u spermi su urinarne infekcije. Infekciju obično prate i drugi simptomi i znaci, poput peckanja tokom uriniranja (mikcije). Međutim, ukoliko je krvarenje tokom ejakulacije obilno i često se ponavlja postoji mogućnost da je prouzrokovano tumorom u prostati. Ali incidenca je veoma niska, tokom jednog istraživanja je učestvovalo 200 muškaraca koji su imali velike količine krvi u spermi, a rak prostate je dokazan samo kod 8 muškaraca.

Uzroci

Potencijalni uzroci pojave krvi u spermi su:

Urinarna infekcija

Urinarna infekcija je najčešći uzrok zbog kojeg se javlja krv u spermi. Infekcija može biti lokalizovana u bilo kom organu urogenitalnog sistema koji učestvuje u produkciji sperme, uključujući:

 • Prostatu (žlezda koja produkuje tečni deo semene tečnosti)
 • Uretra (cev kroz koju prolaze urin i sperma da bi izašli u spoljašnju sredinu)
 • Epididimis (kanali malog dijametra u kojima se spermatozodi čuvaju)

Urinarne infekcije su najčešći uzrok pojave krvi u spermi, 5 muškaraca od 10 ima krv u spermi zbog urinarne infekcije.

Krv u spermi se može javiti zbog neke polno prenosive bolesti, kao što su:

Povreda ili hirurška intervencija

Krv u spermi je vrlo česta pojava nakon neke hirurške intervencije, kao što je operacija ili biopsija prostate. Krv se isto tako može javiti i u urinu, čak i nekoliko nedelja kasnije nakon izvođenja ovih zahvata.

Na žalost, fizičke povrede polnih organa su danas vrlo česti uzroci pojave krvi u spermi kod mlađih muškaraca, zbog:

 • čestih preloma karlične kosti
 • povrede testisa (iz šale, youtube je prepun takvih video materijala)
 • iživljavanja tokom seksualnog odnosa i mastrubacije
 • raznih sličnih povreda

Opstrukcija urinarnih kanala

Protok kroz bilo koji od mnogobrojnih kanala i kanalića urogenitalnog sistema može biti blokiran. Najčešće dolazi do suženja (opstrukcije) urinarnih kanala kada pacijent ima benigno uvećanu prostatu, a najčešći simptomi opisane situacije su upravo krvi u urinu i spermi.

Tumori i polipi

Statistika nam govori da na svakih 900 pacijenata, kod kojih se može uočiti krv u spermi, samo 3,5% ima zapravo tumor. Nejčešće je tumor lokalizovan u prostati, međutim krv u spermi se takođe može javiti ukoliko pacijent ima karcinom mokraćne bešike, rak testisa ili rak lokalizovan u bilo kom organu urogenitalnog sistema. Muškarci, naročito stariji koji imaju veći faktor rizika za razvitak tumora moraju biti detaljno ispitani ukoliko primete krv u spermi. Kasno otkriven i ne lečen rak u urogenitalnom sistemu može ugroziti život pacijenta.

Polipi, bezopasne abnormalne izrasline, u urogenitalnom sistemu ne uzrokuju opasan medicinski problem, ali se zbog njih može javiti krv u spermi i u urinu.

Oštećenje krvnih sudova

Svi organi urogenitalnog sistema koji učestvuju u procesu ejakulacije su veoma bogati krvnim sudovima, od prostate do veoma sitnih kanalića kroz koje prolazi sperma na putu do spoljašnje sredine. Krvni sudovi se u bilo kom organu mogu oštetiti što će izazvati krvarenje odnosno krv u spermi.

Preostali uzroci

Druga stanja (bolesti) kao što su hipertenzija (visok krvni pritisak), hiv infekcija, bolesti jetre, leukemija, trombocitopenija itd. takođe mogu biti povezana sa krvarenjem u urogenitalnom sistemu, odnosno sa krvi u spermi.

Povezani simptomi

Obično se sa pojavom krvi u spermi javljaju i neki drugi simptomi kao što su:

Ispitivanje uzroka

Ukoliko vidite krv u spermi molim Vas da odmah posetite lekara, a on će detaljno ispitati sve moguće uzroke krvarenja u urogenitalnom tkratu. Doktor će Vam postaviti nekoliko pitanja u vezi Vaše istorije bolesti i seksualne aktivnosti u prethodnom periodu. Takođe, lekar će uraditi fizikalni pregled, uključujući pregled genitalne regije i prostate. Prostatu će pregledati tako što će gurnuti prst kroz anus i na prednjem zidu rektuma će palpirati prostatu, ukoliko je ona uvećana moguće je da ćete doživeti blagi bol. Lekar takođe može primeniti neku od sledećih dijagnostičkih procedura za identifikaciju uzročnika krvarenja, koje ćemo navesti u daljem tekstu.

Kako lečiti krv u spermi

Zavisno od uzroka krvarenja unutar urogenitalnog trakta zbog kojeg se javlja krv u spermi razlikujemo nekoliko načina lečenja.

 • Antibiotska terapija ukoliko je uzrok urinarna infekcija.
 • Anti-inflamatorni lekovi se mogu propisati za neke tipove upale unutar urogenitalnog sistema.
 • Ukoliko je uzrok pojave krvi u spermi polna bolest ili neko drugo stanje kao što su visok krvni pritisak, bolesti jetre, itd. lekar će terapiju usmeriti prema dotičnim uzrocima.
 • Kod mlađih muškaraca, ukoliko se krv u spermi uoči samo jednom ili dva puta bez drugih pratećih simptoma ili poremećaja lečenje nije neophodno jer će krvarenje vrlo brzo proći.

Ukoliko uočavate vrlo često krv u spermi koju prate druge nelagodnosti kao što su peckanje tokom uriniranja i ejakulacije obratite se lekaru opšte prakse, a on će Vas verovatno uputiti kod urologa.

Ukoliko lekar posumnja da je uzrok krvarenja unutar urogenitalnog trakta rak prostate biće neophodno da se uradi biopsija prostate kako bi se uzorkovano tkivo poslalo na patohistološki pregled. Generalno, rak prostate najčešće dobijaju muškarci koji imaju preko 45 godina, međutim ukoliko su prisutni faktori rizika za razvoj istog poželjno je uraditi opisanu proceduru u ovom pasusu.

40 одговора на „Krv u spermi (ejakulatu) • Hematospermija“

 1. Veliki pozdrav svima, pre mesec dana sam imao epididimitis, otisao kod urologa i on mi je prepisao antibiotik (ciprocinal) nakon nekoliko dana se smanjio otok i bol je nestao, ali sada imam neku grudvicu na vrhu levog testisa, ja sam jako uplasen da to nije neki rak, mozete mi reci sta da radim?

  1. Uradite ultrazvuk skrotuma, time ćete dobiti prilično tačnu dijagnozu. Takođe uradite spermu na spermokulturu kako bi ste se uverili da je antibiotska terapija uradila svoje. Predpostavljam da se ne radi o raku, jer nakon antibotske terapije u predelu upale ostaje ekstracelularna tečnost koja je manifestuje upravo kao mala grudvica koju možete napipati, ona bi trebala da se povuče nakon 3-4 meseca.

 2. Pozdrav,prije par dana sam bio na eswl tretmanu radi kamenja u besici i nakon toga mi se pojavila krv u spermi.Sta da radim?

  1. Ukoliko ne prođe za 1 dan javite se Vašem lekaru.

 3. Mom muzu se pojavljuje krv u spermi vec dva meseca ima 30 god. Pojavi se i postepeno se smanjuje i nestane medjutim ponovo se pojavi i sve tako. Bio je kod dokrora on mu je rekao da mu je pukao kapilar nije ga pregledao nema peckanje u mokraci niti bakterije i dao mu lekove da pije mesec dana nije bilo neko i nije hteo kod doktora da ode na kontrolu. Medjutim ponovo se pojavilo…nece da ide kao procice. Da li je to ozbiljno i da li moze da utice na plodnost??

  1. Koje lekove?
   Hematospermija koja traje duze od 1 dana zahteva detaljno ispitivanje i traganje za uzrokom. Ukoliko je uzrok ozbiljan naravno da može uticati na plodnost.

 4. Moj muz je takodje imao krv u spermi vec nekoliko puta. On ima 46 godina. Bio je kod urologa koji mu je uradio rektalni pregled i krvnu sliku takodje mu je odredio PSA. Trenutno cekamo rezultate. Ja planiram da idem sa njim sta sve treba da pitamo doktora? Procitala sam da rezultati PSA nije uvek pouzdan pokazatelj, da li postoji jos nesto sta bi mogli da uradimo da budemo sto posto sigurni da se ne radi o tumoru prostate?

  1. PSA test je prilicno siguran, a konacnu dijagnozu cete dobiti nakon biopsije prostate.

  2. Dobro vece..takodje slicno pitanje..decak od 13 godina ima krv u spermi..nista ga ne boli…a pojavilo se pre dvadesetak dana i jos uvek ima..
   Lep pozdrav!

  3. Poštovana Nataša, trebalo bi da odvedete dete kod doktora. Srdačan pozdrav.

 5. Pozdrav… Imam pojavu krvi u spermi, prakticno javi mi se na godunu ipo dana l, traje 1-2 meseca prestane i tako… Pritom nemam nikakve bolove i tegobe niti bilo sta od toga. Bio sam kod Urologa, detaljna ispitivanja na bakterije, ultrazvuk testisa, bubrega, prostate, mokrace, analiza krvi i sve je kako treba da bude. Spermogram je takodje uredu. Medjutim eto nakon godinu, godinu ipo dana ponovo mi se javi. Doktor je rekao da je to posledica pucanja kapilara ili uskih kanalica ili nesto slicno. Imam 33 godine a krv traje mesec-dva i pritom menja boje, na kraju je braonkasta tamna i polako prodje onda na kraju i bude sve ok. Molim vas za vase misljenje i savet… UNAPRED HVALA

  1. Da li pijete neke lekove? Ako pijete napišite koje pijete.
   Da li bolujete od neke druge bolesti?
   Da li Vam se krv javi leti ili zimi, odnosno u kojem godišnjem dobu?
   Čime se bavite, da li boravite dugo na hladom?

  2. Ne bolujem od nikakvih bolesti, nepijem nikakve lekove, javlja mi se zimi oko Nove Godine, ne boravim dugo na hladnom, uglavnom veci deo dana provedem u sedecem polozaju za kompjuterom a van toga setnja i rekreativan sport. Pio sam ranije Ciprocinal nedelju-dve ali bez obzira na to sa ili bez njega posle mesec dva to nestane do recimo odprilike sledece zime. Pritom zaista nikakve tegobe, peckanja ili nesto drugo nemam…

  3. Poštovani Marko, izvinjavamo se što kasno odgovaramo,
   Jako je teško dokazati uzrok pojave krvi u spermi ukoliko to nije neka infekcija lokalizovana na putu sperme, stoga je potrebno da posetite urologa i izložite mu Vaš problem od početka do kraja kako bi on mogao da postavi dijagnozu ili odabere adekvatne dijagnostičke procedure sa kojom će tu dijagnozu i potvrditi.

   Ono što je isto vrlo čest uzrok je spontano pucanje kapilara koje može biti uzrokovano raznim poremećajima u organizmu, a da bi to dokazali potrebne su detaljnije laboratorijske analize…

 6. Dobar dan.Podelio bih sa Vama svoj problem.Imam 25 godina, nemam seksualne odnose, nikada ih nisam imao, upražnjavam masturbaciju ali ne preterano često, jedanput dnevno, eventualno dvaput i to ne svaki dan.Poslednjih možda 5-10 dana imam neko blago peckanje i nešto kao svrab.Sve mislim potrebna mi je masturbacija, odradim to i sve dalje ide normalno.Danas opet ista pojava ali malo jači svrab nego inače, ja odradim masturbaciju, ejakulacija normalna, sperma u redu(bela ili više onako bledunjava, kao i svaki put, dakle nema krvi), obrišem vrh polnog organa toalet-papirom i ostane nešto crveno na papiru, kao tragovi krvi.Posle uriniram i sve normalno, dakle nema peckanja i bolova tokom ejakulacije ili uriniranja ali ima kad ne radim ništa.Posle nekih sat-dva ili koliko opet odem u WC, uriniram bez ikakvih problema, bez peckanja ili bolova ali gaće krvave sa prednje strane, odnosno puno crvenih fleka što pretpostavljam da je krv.To se pojavilo dakle u međuvremenu tokom tih sat-dva dok nisam ništa radio.Šta bi moglo da bude? Da ne idem kod lekara bezveze ako ne moram ali opet previše mi sumnjivo da bih prećutao, tako da Vas molim za odgovor.

  1. Nadam ste da ste otisli do sad kod lekara, ako jeste možete li nam napisati šta je bilo na kraju? Izvinjavamo se što ovako kasno odgovaramo. Da li je jos aktuelan problem?

 7. Postovani…bio sam kod raznih urologa…cak i na VMA…imam hronicnu upalu prostate,vecinom otezano uriniranje i mnogo odlazaka u toalet,povremeno se javlja i krv u semenu. Bio sam i na ultrazvukovima raznim i radio testove na sve moguce bolesti i bris uretre itd.sve je u redu.Doktor sa VMA mi je rekao da mi to ide iz glave..navodno psiha medjutim ne slazem se sa tim i imam urodjen oziljak na prostati…plus smanjenu erekciju…obzirom da imam 34 god od svih mogucih lekova jedino mi su mi pomogle tablete belive 5mg…stanje se smiri ali kada prestanem da ih koristim kroz par dana se sve vrati na staro…kutija je 50e za mesec dana a ne moze se izdvojiti svaki mesec za to…Hvala

  1. Kako možemo da Vam pomognemo?

   Slažem se da nije sve na psihičkoj bazi, uzrok ovih simptoma očigledno postoji, samo je potrebno ispitati detaljno Vaše svakodnevne navike, što seksualne, što životne, pa da se pronađe uzrok. Samo za ovo je potreban određeni duži vremenski period, međutim za takve stvari naši doktori nemaju vremena.

  2. Iskreno, zaista ne znam kako da mi pomognete,bukvalno sam krenuo od lekara opste prakse preko raznih urologa sto u drz.ustanovama,do privatnih i na VMA…i stanje je nepromenjeno.Sexualni zivot se zasniva u tome da u erekciji imam potrebu za uriniranjem i to sam po savetu lekara pokusao da zanemarim,jer navodno razmisljam o tome samo i zato ne mogu da se opustim…citirao sam reci…mada situacija je takva da sto duze zanemarim odlazak u toalet ponekad to prouzrokuje odlozeno uriniranje.Opet da naglasim sve moguce briseve nalaze ultrazvukove sam radio..preglede krvi,semena i ostalo i sve je u redu…jedino nalaz pokazuje taj urodjeni oziljak na prostati,hronicnu upalu iste i kamencic vel.zrna zita u levom bubregu i u nalazu mi pise da mi je doktor dao savet.Vise nisam pametan.

  3. Ne razumemo kakav oziljak na prostati? Da li se to videlo tokom ultrazvuka prostate?

   Što se upale prostate tiče, da li Vam se nekad upala pogorša da dobijete visoku temperaturu i groznicu? Da li Vam je urolog prepisao neke antibiotike?

   Da li imate otežano mokrenje? Da li ste radili cistoskopiju?

   Što se tiče tog kamencica, mislimo da to nema neke veze sa navedenim simptomima, osim što taj kamencic može da krene da se spušta kroz uretere do mokraćne bešike pa da se jave jaki bolovi u slabinama. Pokušajte da unosite što više tečnosti tokom dana, bar 2l dnevno (ne računamo alkohol, kafu, sok), kako biste prevenirali dalji rast i formiranje novog kamencica.

 8. Na ultrazvuku mi je urolog rekao da imam urodjen oziljak na prostati i da postoji mogucnost da,što budem stariji moguce su poteškoće sa prostatom,koliko sam razumeo da ožiljak može da se stvori od jake prehlade ili upale,što nije u mom slucaju vec urodjeno.Za citoskopiju ne znam,jedino ako biste mi ostavili neki mejl da Vam dostavim lab.nalaze i eventualno slikam izvestaj urologa. Da,tečnosti unosim mnogo. Vid groznice ne,recimo da sam do prosle godine povremeno imao onaj stadijum 37c° i malaksalost,stanje slično prehladi ali za sada se zdravstveno osecam dobro,nemam onaj osecaj da moram u toalet da ne mogu da izdrzim,jednostavno jutarnju erekciju nemam i to se odrazava na sex.život što mi je veliki problem do toga da u prethodnom postu napisano:veliki broj odlazaka u toalet,vecinom sa vecinom puta naprezanjem,tanak mlaz povremeno,isprekidano uriniranje i da kada zavrsim sa fizioloskim potrebama ponekad kroz 5 min imam istu potrebu. Ne znam kome vise da se obratim.

  1. Poštovani,
   Poslao sam Vam mail ali mi ne pokazuje da ste ga dobili,ukoliko niste budite ljubazni da mi se ponovo javite na mail kako bi mi ostala vasa mail adresa da Vam prosledim pojedinacno.

 9. Poštovani pozdrav! Imam 37.god.;prije mesec i po osetio sevanje u predelu prepona i bolove oko testisa; otišao urologu i uradio UZV testisa koji je bio u redu nakon cega mi je preporucio da uradim spermiogram. Nakon 7 dana na spermiogramu se konstatuje hematospermija. Uradio se bris uretre, urin i urinokultura, te UZV prostate,bubrega i citavog uro trakta. Nalazi uredni. I dalje prisustvo krvi tj.kao ugrusaka/kašastog oblika. Onda se uradio digitorektalni pregled prostate i transrektalni pregled prostate, te MRI. Konstatovano nesignifikantno uvecanje desnog seminalnog vesikula. Sada vec treci urolog, propisao antibiotik TAVANIC 500mg. Upravo zavrsavam prvu kutiju i malo se popravilo stanje. Molim vas za misljenje. Hvala

  1. Poštovani Branimire,
   Završite sa antibiotikom pa na kontrolu, verovatno se radi o bakterijskoj infekciji u desnom semenjaku.

   A zašto je došlo do infekcije? Veoma teško pitanje na koje sumnjam da će moći i urolog da Vam da tačan odgovor. Najčešće su to razlozi zbog kojeg imunitet slabi.

   Nadam se da smo Vam bar malo pomogli. 🙂

 10. Hvala na brzom odgovoru. Produzena mi je terapija TAVANICA jos 10 dana, pa cu onda na kontrolu. Hvala

  1. Našao sam naučni članak gdje urolozi iz Koreje objašnjavaju da glavni uzrok hematospermije može biti i kamenje u ejakulatornom kanalu ili semenjaku. Oni to rade endoskopski (uz pomoć Holmij lasera), ali kod nas vole reći proći će to samo od sebe…ili tretiraju antibioticima primarno…

  2. Da li ste popili celu terapiju TAVANICA? Kako se sada osećate? Da li ste dali ponovo spermu na analizu?

   Gde ste to pročitali, slobodno nam pošaljite link.
   Srdačan pozdrav.

  3. Nastavno na prethodno..dakle nakon 2 kutije Tavanica(odlican antibiotik) prestala je hemospermija. Produzio terapiju 2. sedmice sa bactrimom 2×1. Ove sedmice uradio nalaz urina (hemoglobin + ,4-6 svezih eritr.i 1-2 bleda). Spermiogram u granicama osim povisenih leukocita i morfologije sp.(48%.normalnih). Valjda su ovi parametri zbog prelezane upale i gomile antibiotika. P.s.link za clanak http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1457496915613647?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub%3dpubmed
   Pozdrav i sorry za late reply

 11. Poštovanje,imam 33 godine i u zadnjih 10 meseci 3 puta mi se desilo da primetim krv u spermi. Osetim ostar bol prilikom ejakulacije i nakon toga krv.inače sam hemofilicar i podložan krvarenju. Mada nikada pre toga mi se tako nesto nije dešavalo.radio sam pregled i ultrazvuk testisa i mokracne bešike pre par meseci i sve je ok bilo.pri tome ne osećam nikakve tegobe više tipa peckanje itd.desi se ta krv i posle dan dva nakon sledećeg seksualnog odnosa sve ok.molio bih vaše mišljenje. Hvala

  1. Poštovani,

   Najbolje bi bilo da odete kod Vašeg hematologa i da njemu kažete o ovom problemu.

   Pozdrav i srećno!

 12. Poštovani,
  nakon antibiotske terapije od 5 sedmica (opisao prethodno, tavanic+bactrim) u nalazu ejakulata prisutni leukociti u velikom broju. Nakon mesec dana bez ikakve terapije, urolog sada predlaže antibiotik ciprobay 500mg u trajanju od 4 nedelje. Navodno, nisam trebao prestajati piti terapiju nakon 5 nedelja, te će se s toga ponoviti terapija??! Inače sada nemam nikakvih problema, urin nalaz uredan. Mollim vas za mišljenje.
  Hvala

  1. Ne razumem šta se desilo nakon mesec dana bez ikakve terapije? Da li ste radili ultrazvuk testisa? Koji su trenutni nalazi, da li ima leukocita i eritrocita u spermi? Ili je možda do sada izolovana neka bakterija iz sperme?

 13. 10 dana nakon terapije urađen spermiogram koji je pokazao prisustvo leukocita (60-70 u v.p./granica je do 15). Ponovljen spermiogram nakon 20 dana i opet velika koncentacija leukocita bez prisustva eritrocita.UZV testisa rađen na pocetku i uredan nalaz. Urolog
  smatra da je ipak u pitanju bakterijska upala tj. da je u pitanju prostatitis/vesikulitis pa predlaze da se ponovi citava terapija (nisam kao trebao prestajati piti zerapiju)ovaj put sa ciprobay-om. Spermokultura sterilna,ali urolog kaze da to nista ne znaci i da bakterije mogu biti prisutne ali se ne mogu izolovati. Inace nemam nikakvih tegoba.
  Pozdrav

  1. Trebali biste popiti tu terapiju, ipak je u pitanju veći broj leukocita…

 14. ZDRAVO . IMAM 57 GODINA , POJAVIO MI SE KRV U SPERMI I (NEMA PECKANJE PRILIKOM MOKRANJE ) , IMAM ODNOS SKORO SVAKI DAN JER IMAM EREKCIJU I TERE ME NA SEKS ALI TESKO DOLZIM DO ……….. I MALO SPERMA JEDVA IMA NEKLIKO KAPI . UZIMA LEKOVI ZA VENU ANDOL . I ..,FLEBAVEN ,NE KORISTIM PREPERATE ZA POTENCIJU , NISAM BIO KOD LEKARA , VASA MIŠLJENJE , HVALA U NAPRED

 15. Poštovani, imam 78 godina i unazad godinu dana pojavljuje mi su poslije uriniranja blijedo-smeđkasto „prljanje“ gačica. UZV prostate OK. Seksualne odnose nemam več više godina, a nakon noćnog sexa (u snovima) ejakulirao sam i uočio tragove krvi u spermi. Ne osijećam nikakve poteškoće prilikom uriniranja jedino mi je mlaz slabiji, pa je ugodnije obaviti nuždu sjedeći.
  Očekujući vaš savjet, lijep pozdrav Stanislav.

 16. Pozdrav.Moj suprug ima 60 godina imali smo odnos i utoku odnosa je pocela krv u mlazu iz glavica to je trajalo nekoliko minuta.Nema nikakva peckanja svrab nista od toga.Ja sumnjam da nije popio neki lek za potenciju pa da se otoga to desilo.

  1. Poštovanje,

   moguće je, kamagra, viagra i ostalo, sve je isto sranje, problem sa potencijom se rešava kod psihijatra.

   U tim godinama, ove supstance mogu biti pogubna!

   Pozdrav

Затворено за коментаре.