Lečenje stafilokoknih oboljenja (staphylococcus)

Tokom nekoliko poslednjih decenija kod stafilokoka je registrovana rezistencija na gotovo sve antibiotike. Zbog toga ja najbolje da se terapija stafilokoknih oboljenja određuje na osnovu rezultata antibiograma, a u slučaju teških oboljenja izazvanih multirezistentnim sojevima stafilokoka preporuka je da se koriste kombinacije antibiotika sa sinergističkim dejstvom.

Postavite pitanje studentima medicine BUDI ZDRAV PRODUZI ZIVOT Twitter
Zamolili bismo Vas da podelite tekst sa svojim prijateljima. Hvala :)

O autoru

Portal "Budi zdrav, produži život" osnovan je od strane studenata medicinskog fakulteta. Postavite pitanje na dnu teksta, a mi ćemo pokušati da odgovorimo na Vaša pitanja u najkraćem mogućem roku. Želite da nas bolje upoznate? Kliknite ovde >>

5 • Pitanja i odgovori

 1. Pingback: Staphylococcus aureus - trovanje, kožne infekcije... • Budi zdrav, produži život.

 2. Pingback: Staphylococcus aureus • Budi zdrav, produži život.

 3. Pronađena mi je STAPHYLOCOCCUS SAPROPHYTICUS bakterija u brisu rane na kulturu.na nozi (potkoljenica), prije je bila i proteus miribalis koje više nema,poslije više od tri godine.Antibiogram je ovakav:Penicillin:R, Oxsacillin:R, Eritromycin;S, Vamkomicin:S, Hovobiocin:R, Gentamyicin:S, Trimethropin-sulf:S, Klaritromicin:S, Tetraciklin:S,ali sam alergičan na pennicillin.

 4. Prije nekoliko godina sam imala upalu uha i tom prilikom mi je vrseno tkz.ispiranje usiju.
  Mislim da sam tada dobila neku infekciju jer su ubrzo pocele da me svrbe usi.Prosle godine mi je u brisu nadjen znatan broj STRAFILOKOKA i nesto glivica.Koristila sam GENTAMICIN krace vrijeme ali mi nije puno pomogao.Sada povremeno koristim HIDROSEPT i manje me svrbi ali mislim da mi se siri po citavoj skoljki vani jer mi je koza na dodir hrapava.
  POZDRAV!!!!!

  • BORAX je najbolji mineral za gljivice (ukapanje u uho i oralni unos) !
   Srebrna voda sigurno moze da pomogne ukapanjem u usi ( 5 -6 kapi )

Napišite Vaš odgovor/pitanje